Προφίλ

amateur

 

Το RED STAGE THEATRE  λειτουργεί ως καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός χώρος, με αντικείμενό του τις Τέχνες, δίνοντας έμφαση στο Θέατρο.

To RED STAGE THEATRE προσφέρει όλα τα καλλιτεχνικά και θεατρικά εργαστήρια μέσω του RED STAGE ACTING STUDIO και θεατρικές παραστάσεις μέσω του RED’s PLAY THEATRE GROUP. Για εργαστήρια μουσικής και χορωδίας λειτουργεί μέσω του RED CHOIR.

To RED STAGE THEATRE προσφέρει θεατρικές συναντήσεις και εργαστήρια πάνω σε τεχνικές και μεθόδους υποκριτικής, με επαγγελματίες δασκάλους, ηθοποιούς και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο. Φιλοξενεί έτσι, αξιόλογους επαγγελματίες από την Κύπρο και το εξωτερικό, που διευθύνουν και διδάσκουν εργαστήρια και σεμινάρια. Κύριες δραστηριότητες του RED STAGE THEATRE, το Θεατρικό Παιχνίδι, το Σωματικό και Δημιουργικό/Επινοημένο Θέατρο (Physical and Devised Theatre), τα θεατρικά εργαστήρια και η συνεχής εκπαίδευση των ηθοποιών, και η δημιουργία θεατρικών παραστάσεων ως αποτέλεσμα της δουλειάς εργαστηρίων. Προσφέρονται εργαστήρια για Επαγγελματίες ηθοποιούς, για ερασιτέχνες ηθοποιούς και για παιδιά. Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως είναι η συνεργασία, η δημιουργία, η ανάδειξη της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του ατόμου, και η εμβάθυνση στις ανθρώπινες αξίες, μπορούν να είναι το αποτέλεσμα της προπόνησης του καλλιτέχνη μέσα από τις τεχνικές υποκριτικής και έρευνας στα εργαστήρια.

Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια καθαρά δημιουργική διαδικασία και προσφέρει στους νέους και στους καλλιτέχνες άμεση ικανοποίηση. Ασχολείται με θέματα που σχετίζονται με τις προσωπικές εμπειρίες των νέων, κοινωνικά θέματα, φανταστικά γεγονότα, λαϊκές παραδόσεις, θρύλους και παραμύθια. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τα άλλα μαθήματα του εργαστηρίου οι νέοι μαθαίνουν να συγκεντρώνονται, να δουλεύουν ομαδικά, να αναπτύσσουν τη φαντασία τους, να ακούνε τους άλλους και να καλλιεργούν τα εκφραστικά τους μέσα, να έχουν θετική σκέψη, να αποδέχονται τη διαφορετική άποψη, να αναπτύσσουν την αυτοπεποίθησή τους, να εμπιστεύονται, να αποκτούν το αίσθημα της ευθύνης, να υπολογίζουν το ρίσκο, να εκτιμούν τη διαφορετικότητα. Οι νέοι παίζουν δια του Θεάτρου και μαθαίνουν πιο εύκολα και πιο ουσιαστικά. Το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί άριστο μέσο ευαισθητοποίησης των νέων, όχι μόνο στο Θέατρο και στις άλλες Καλές Τέχνες, αλλά και γενικότερα στην πολιτιστική τους εκπαίδευση και την προσωπική τους ανάπτυξη.

Διδάσκονται: Θεατρικό Παιχνίδι, Κατασκευές, Αυτοσχεδιασμός, Παντομίμα, Ορθοφωνία, Κινησιολογία, Ανάλυση Θεατρικών Κειμένων (θεατρικά έργα και συγγραφείς), Τραγούδι, Παραμύθι, Δραματοποίηση Παραμυθιού, Ποίηση, Χορός, Ιστορία Θεάτρου, Ιστορία Κινηματογράφου.Τα μαθήματα διδάσκονται από ηθοποιούς, θεατρολόγους, δραματουργούς, χορογράφους και χορευτές, σκηνογράφους, ζωγράφους, μουσικούς και άλλους επαγγελματίες του χώρου.

Το Σωματικό Θέατρο μέσα από ασκήσεις αναπτύσει τη σωματική ενέργεια και συνδέει το νου με το σώμα , και αναπτύσει την δύναμη, ακρίβεια και ευελιξία του ηθοποιού κατά την σκηνική του παρουσία. Μέσω της εξερεύνησης της θεατρικής κίνησης, την εξάσκηση κειμένου, το story telling και των συναισθηματικών επιπέδων που δημιουργούνται μέσω υψηλής σωματικής έντασης, ανακαλύπτουμε το επινοημένο θέατρο. (Physical and devised theatre). Εργαστήρια Σωματικού Θεάτρου διοργανώνονται κατά καιρούς με συνεργάτες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, και δασκάλους του θεάτρου από την Κύπρο και το εξωτερικό κυρίως για επαγγελματίες ηθοποιούς.

Λειτουργεί επίσης ετήσιο Studio Class το οποίο είναι ιδιαίτερο μάθημα για την προετοιμασία ατόμων που θέλουν να παρακαθήσουν εξετάσεις για σπουδές θεάτρου σε Δραματική Σχολή.

Τα μέλη/μαθητές του εργαστηρίου θα μπορούν να παίζουν στις θεατρικές παραστάσεις του RED STAGE THEATRE  και να λαμβάνουν μέρος σε όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται για την προετοιμασία μιας παράστασης.

Επίσης στις δραστηριότητες του εργαστηρίου εμπίπτουν εκδηλώσεις, διοργανώσεις και επισκέψεις εκθέσεων, καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής φύσεως.

Για όλες τις ηλικίες!

Τηλ: 7000 28 29

e: mail@redstagetheatre.com

Επικοινωνία