Η Χριστίνα Χαραλαμπίδου είναι διδακτορική φοιτήτρια στο μουσικοπαιδαγωγικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης, είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Columbia, Teachers College (2007-2009) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MA)στη Μουσική και Μουσική Εκπαίδευση. Επίσης, είναι κάτοχος πτυχίου (BA) Μουσικής από το Aaron Copland School of Music, CUNY University (2002-2005). Επιπρόσθετα, είναι κάτοχος διπλώματος διδασκαλίας πιάνου από το Aaron Copland School of Music (2004).

Το 2011 συνδιοργάνωσε στη Κύπρο με το μουσικό κ. Μάριο Τούμπα το μουσικό πρόγραμμα MC Baby Maestro για τις ηλικίες 5 μηνών – 6 χρονών, το οποίο και συνεχίζει να υλοποιεί. Η κα. Χαραλαμπίδου εργάστηκε στο μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα της Φιλαρμονικής της Ν.Υ. για την εισαγωγή συναυλιών για μικρά παιδιά. Επίσης, συμμετείχε στο μουσικό πρόγραμμα WeBop του τμήματος Jazz at Lincoln Center. Παράλληλα είναι εγγεγραμμένη μουσικοπαιδαγωγός στον Αμερικάνικο οργανισμό ΜΙΜΑ Music.

Η κα. Χαραλαμπίδου από το 2014 μέχρι και το 2017 εργαζόταν ως Ειδική Επιστήμονας στο τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2017 εργάζεται ως Ειδική Επιστήμονας στο τμήμα Μουσικής Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Η εργασία της συνοδεύεται από τη δημιουργία πρωτοποριακών μουσικοπαιδαγωγικών συναυλιών και μουσικών παραμυθιών για παιδιά προσχολικής ηλικίας.